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Advance Ruling Category : Taxability
State : Karnataka
Order No.: GIB/KN/Durga Projects /25.07.2019/AAR-224

Name of Entry :
Durga Projects and Infrastructure Pvt. Ltd

Date : 25-07-2019
Breif Issue :

Facts & Issue Of The Case:

Durga Projects and Infrastructure Private Limited is a registered incorporated company under the
Goods and Service Tax Act,2017. Durga projects and infrastructure is engaged in construction and sale
of residential complex based under joint development agreement.

The company has sought advance ruling in respect of the applicability of GST on partially
completed flats having identified customers before GST Regimes, after the implementation of
GST Regime and also a situation where no customer isidentified?

The applicant had stated the activity of construction which they are doing falls under the “work
contract” and GST is not leviable because consideration is received after issuance of
completion certificate ,where required by the competent authority or its first occupation
whichever is earlier, in accordance with para(5) of CGST Act,2017. The applicant meant by
the “identification of customers’ that the agreement has been entered into with the customer
for construction of particular flat.

In terms of schedule Il ,their activity isliable to be treated as a supply of service. The applicant
contented that as per the provisions of CGST Act 2017 (Section 141,142 and 143) the tax was
leviable under earlier law but not in GST Law. Therefore in respect of partially completed
flats, tax is applicable on the value of work already executed under earlier law, irrespective of
whether payments are received or not.

Decision of Advance Ruling Authority :

Decision :

The applicant is liable to pay service tax prior the GST Regime and from 01.07.2017 the applicant is
liable to pay GST proportionate to the services, in terms of section 142(11)(b) of the CGST Act 2017.
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It's the situation where there is partially completed flats having identical customers before GST
Regime.

The applicant isliable to pay GST on the transaction value of supply , in respect of partially completed
flats where customers are identified after implementation of GST.

Where no customers are identical, the applicant is not liable to pay GST as there is no involvement of
supply.

GST can only be paid on the transaction value of supply, if the supply is made prior to the issuance of
completion certificate
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